Integritetspolicy för kunder hos Tryckt Reklam i Sverige AB

Här redogör vi för vilka personuppgifter som vi lagrar, hur vi använder dessa och hur länge dessa sparas. Vi på Tryckt reklam i Sverige AB vill skydda din personliga integritet och du skall känna dig trygg när du handlar hos oss.

För oss är det viktigt att vi öppet visar hur vi samlar in och behandlar dina uppgifter.

Denna integritetspolicy gäller för alla våra kunder som besöker någon av våra hemsidor, köper våra produkter eller tjänster, besöker oss eller på annat sätt kontaktar oss.

Har du frågor eller synpunkter är du alltid välkommen att kontakta oss.

 

  1. Vem har ansvaret för dina personuppgifter?

Tryckt Reklam i Sverige AB (nedan kallat Tryckt) med organisationsnummer 559134-1127 är personuppgiftsansvarig för dom personuppgifter som samlas in och behandlas av Tryckt

  1. Vilka personuppgifter samlar vi in?

När du besöker våra hemsidor, registrerar dig som kund, registrerar dig för vårat nyhetsbrev eller på annat sätt kontaktar oss för beställning, offertförfrågan eller annat ärende så samlar vi in personuppgifter, dessa personuppgifter kan bestå av  Fullständigt namn, adress, telefonnummer, e-post adress, personnummer, bilder, ip-adress (organisations/personnummer för enskilda bolag) offert, köp och användarhistorik och annat som kan vara relaterat till ditt ärende.

  1. Varför behandlar vi dina personuppgifter?

Här nedan följer en rad olika ändamål som dina personuppgifter används till och vilken laglig grund vi har för att få behandla dina personuppgifter.


Ändamål

För att kunna hantera din beställning eller tjänst och kunna leverera detta till dig.

Laglig grund

Avtalet som ingås mellan köparen och Tryckt utgör den lagliga grunden för att vi skall kunna utföra leveransen och få betalt för våra varor eller tjänster

 

Ändamål

För att kunna skicka dig erbjudanden och marknadsföring i form av e-post, sms, sociala medier eller post.

Laglig grund

När du registrerar dig online på någon av våra hemsidor eller genom samtal eller besök lämnar du godkännande och samtycke för hur vi behandlar personuppgifter enligt denna integritetspolicy, ni kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföringen.

 

Ändamål

Kundtjänstärenden så som reklamationer, ångrade köp, godsspårning, garantiåtaganden.

Laglig grund

Det är vårt berättigade intresse och lagliga grund för att behandlandet är nödvändigt för att vi skall kunna hjälpa dig i din kontakt med oss i dessa ärenden.

 

Ändamål

Tryckts skyldighet mot staten och myndigheter så som skatt och bokföring.

Laglig grund

Lagliga grunden är att uppfylla bokföringslagen och våra andra skyldigheter mot myndigheterna som företag

 

Ändamål

Förbättra och uppdatera våra tjänster, säkerhet och din köpupplevelse på våra hemsidor


Laglig grund

Vårt berättigade intresse att få veta hur ni som kund upplever våra hemsidor och tjänster för att på detta sätt kunna förbättra och utveckla våra tjänster till er som kund

 

  1. Hur vi säkerställer aktuella och korrekta uppgifter?

Har vi fått felaktiga eller ofullständiga uppgifter så kan vi i samband med order / offert använda oss av Fortnox tjänst att genom namn, adress eller personnummer få fram korrekt registrerade uppgifter, för att på säkert sätt kunna sköta vårt åtagande till dig som kund.

  1. Delar eller säljer vi dina personuppgifter?

Vi säljer aldrig dina personuppgifter till tredje part. Vi kan däremot komma att dela dina personuppgifter med tredje part för att uppfylla vår leverans till dig, detta handlar om speditionsföretag som sköter våra transporter, företag som hjälper oss med viss produktion, logistik, kontorstjänster, bokföring, marknadsföringstjänster med dessa företag har vi ingått avtal för personuppgiftsbiträde, detta säkerställer att era personuppgifter inte används till annat än det som vi avtalat med er om från första början. Enda gångerna vi utöver detta kan dela dina personuppgifter är om lagen eller myndigheter kräver detta.

  1. Hur länge sparar vi dina uppgifter?

Vi sparar endast information så länge vi anser det vara nödvändigt för att vi skall kunna utföra våra åtaganden gentemot dig, men också för att uppfylla dom lagliga grunderna för till exempel bokföringslagen.  Efter 3 år kommer du inte längre att finnas i vår kundbas, önskar du bli borttagen tidigare är det bara att ni kontaktar oss så tar vi bort er information från kundregistret, däremot finns era uppgifter kvar i vår bokföring i 7 år. För dig som inte är kund hos oss men önskar en offert eller annan förfrågan så sparas dina uppgifter i 1 år eller önskar ni att dessa raderas tidigare så kan ni kontakta oss så löser vi detta.

Vid återbetalning till ett bankkonto så raderar vi era bankuppgifter omgående från våra system efter utförd återbetalning. Era personuppgifter kommer då endast att synas i bokföringsunderlaget. 

  1. Var lagras dina personuppgifter?

Vi använder oss av Textalk som e-handels leverantör och när ni gör en beställning på någon av våra hemsidor så hamnar dina uppgifter i en databas hos Textalk, denna information har vi och teknikerna på Textalk tillgång till. Textalk lagrar informationen åt oss dom behandlar den inte på något sätt utan vår tillåtelse och att vi begär det till exempel om det blivit något fel på din order att den inte gått igenom eller att det blivit dubbletter eller andra fel, då kan vi be Textalks tekniker att undersöka ordern och felet och åtgärda detta. Orderbekräftelser, leveransbesked, följesedlar kommer från Textalks system men det lagas aldrig några betalningsuppgifter hos Textalk. Vi kan ibland göra noteringar i Textalk under din order om att vi skickat korrektur till er, eller ändringar i order.

Som betalningsleverantör använder vi oss av Payson, Paypal, Swish och Fortnox Finans.

Vi lagrar aldrig några konto eller kortuppgifter utan hela betalningsförfarandet sker hos bolaget ni väljer, för mer information vilka uppgifter och hur dessa lagras hittar ni på:

Payson: https://www.payson.se/sv/integritet-och-sakerhet/

Paypal: https://www.paypal.com/se/webapps/mpp/paypal-safety-and-security

Swish: Kontakta din bank för information kring detta.

Fortnox Finans: https://www.fortnox.se/om-fortnox/integritet-och-sakerhet/

 

Utöver våra hemsidor så jobbar vi i Fortnox med offert, order, fakturering och bokföring så här lagras era uppgifter säkert och alla datakommunikation sker med SSL-kryptering.

Mer information kring säkerheten på Fortnox hittar ni här:

https://www.fortnox.se/om-fortnox/integritet-och-sakerhet/sakerhet/

Mail som du skickar till Tryckt

Vi använder oss av Bolaget Ilait och deras servrar i Göteborg och Munchen.  Är det känsliga personuppgifter raderas dessa mail direkt vi fört över dom till Fortnox eller Textalk eller åtgärdat det ärendet gäller, mailkonversationer  med prisuppgifter och annan information som är av värde för vår affärsrelation till er raderas en gång om året i Januari, önskar ni era mail raderade tidigare än så är ni välkomna att kontakta oss så får ni era uppgifter raderade tidigare.

  1. Cookies och spårning på våra hemsidor.

Vi använder Cookies på våra hemsidor för att göra din köpupplevelse och ditt besök på våra hemsidor så bra och smidig som möjligt. Cookies identifierar din dator och gör bland annat att webbplatsen kommer ihåg dina inställningar. Cookies används även till statistisk data för våra hemsidor och vi använder oss av Googles tjänst Google analytics för statistik information. 

  1. Dina rättigheter

Vi på Tryckt äger inte dina personuppgifter utan vi behandlar dessa för att utföra våra åtaganden och garantier mot dig, så ni kan när som helst begära att få tillgång till alla uppgifter som vi lagrat om er. Ett registerutdrag skall vara personligen undertecknat av er och vi skickar dina uppgifter till din folkbokföringsadress för att säkerställa att dina uppgifter inte hamnar i fel händer. Har ni bytt adress, e-post eller andra uppgifter så meddela gärna oss då vi strävar efter att ha så korrekta uppgifter som möjligt i vårt register.

Bli Glömd! Ni har även rätt att bli glömd och raderad från vårat kundregister, detta sker i den utsträckning som lagen ger tillåtelse till.

Vill ni avregistrera er från nyhetsbrev så kommer vi inte längre skicka marknadsföring till er, detta gör ni direkt på nyhetsbrevet eller genom kontakt till oss. Våra kontaktuppgifter finner ni nederst i detta dokument.

  1. Om vi gör fel?

Om ni anser att vi inte uppfyller denna integritetspolicy eller på annat sätt använder era personuppgifter felaktigt vill vi gärna att ni kontaktar oss på Tryckt. Tillsynsmyndigheten för detta är Datainspektionen dit kan man framställa klagomål.

 

  1. Accepterande av denna integritetspolicy och ändringar.

Genom att godkänna denna integritetspolicy så ger ni oss samtycke till att vi får behandla era personuppgifter enligt denna policy. Vi på Tryckt förbehåller oss rätten att göra ändringar i denna policy på grund av lagkrav och ändringar i tolkningar av lagen. Den aktuella integritetspolicyn finns alltid på vår hemsida.

 

  1. Kontakta oss!

Om ni har frågor, kommentarer eller klagomål gällande vår integritetspolicy eller vill ha Registerutdrag eller bli glömd kan ni kontakta oss på följande sätt.

Post och besöksadress

Tryckt Reklam i Sverige AB

Hantverkargatan 24

916 31 Bjurholm

Telefon: 0932-105 00

e-post: info@tryckt.se

Eller via våra sociala medier.